Monday, January 25, 2010

monday blues....

tiap2 minggu pun slalu mcm ni...bile ari isnin je...rasa malas nak keje....bile dah jumaat lg la malas...hehehe...

pg td sampai ofis awl...konon2 blh la setelkan kan sume report awl2 pagi....then blh continue wat keje lain...skali, aku tersilap copy email group mailbox....tu la...dok mimpi2 lg dr umah...x bangun btol2 lg....dah kene buang masa copy balik sume email...at last kul 9 jugak aku start wat keje...huhu...tp x pe...skang ni dah x bz mcm dulu....

minggu ni lg rasa malas nak keje....sbb ari rabu mlm aku nak naik balik kampung...dah lama giler x bali kampung...last balik masa ari raya puasa....ari raya aji pun aku x blk kg....nasib baik la igt lg jln nak blk kg =D

confirm feeling monday blues smpi ari rabu ni....

Monday, January 18, 2010

...........................

nak start update blog....tp xtau cemana nak update...xtau nak upadate apa....bile ada mood nak update, mst masa plak xde...bile ada idea nak update mst mood tgh malas...so, cemana nak update....hurmmmm.....

Sunday, December 6, 2009

pindah & muvi marathon

2 cite serentak...sbb malas nak update....akhirnye aku pindah jugak ke umah baru....dr bape lama aku mengire hari nak pindah....dlm tempoh ni boboy byk sgt tolong aku....sbb aku pun byk susahkan dia....hehehe...dgn sape lg aku nak mintak tolong kan =D

sabtu mlm aku dah tdo umah baru dah....tp smpi pagi aku xleh tido...x biasa lg dgn tmpt baru....pg ahad...kul 7 dah bgn dah....sbb dah janji dgn lori kul 9 nak angkat barang....b4 pindah, harus lah gi bfast dgn boboy dulu....aku masih x berapa sihat...mkn roti canai pun separuh je....mulut aku sakit so, aku ssh nak mkn....lps tu trs balik umah...angkut sume brg2 trn sambil2 tunggu lori....

tp lori sampai lambat....sbb sesat nak cari umah aku....area situ mmg senang sgt org nak sesat...hehehe....lps setel angkut barang masuk lori, trs ke umah baru...lebih kurang 1130 setel angkut sume barang....

tetibe boboy ajak gi tgk wayang....siap tgk 2 muvi lg....penat x ilang lg tuh.....lps cek online time muvi, kitorg decide nak tgk my spy & ninja assasin....muvi marathon kat gsc one utama.....

smpi 1u je trs gi beli tiket muvi, then mkn kat burger king....lps mkn trs msk hall tgk my spy....cite ni mmg lawak giler la...aku smpi sesak nafas dok gelak tgk cite ni....gelak smpi kuar air mata.....klu boleh nak tgk lagi.....AC & harun salim bachik selambe je.....tp lawak giler.....sape yg blom tgk...sila la tgk...mmg x rugi....cite my spy abes kul 440....next muvi pun start 440....

kitorg lari2 gi masuk hall nak tgk ninja assasin plak....nasib baik x terlepas intro....ninja assasin ni plak....ngeri giler....darah memancut2 mcm air....ada jugak la scene2 yg aku x sanggup nak tdo...mule2 plan nak tdo je...tp rugi la plak x tgk cite best kan....hehehe....then aku tahan je la...agak2 ada action yg ngeri tu aku ttp mata...hehehe....cite ni pun best giler....mmg puas la tgk ninja berlawan....rain sgt mantap dlm muvi ni =P

tgal cite vampire lg blom tgk....nak tgk skali harung td x ckp masa plak....x sabarnye nak tgk vampire hensem.....

Sunday, October 25, 2009

misi mencari rumah sewa baru

aduiiii...penat giler minggu ni...mana x penat, dr smlm smpi tghari td aku x benti cari umah sewa baru...susah giler nak dpt...smpi dah rasa give up dah ni...aku nak kene cari jugak umah sewa baru secepat mungkin...org giler tu (previous entry) x abes2 lg dok kacau....

ari jumaat mlm tu aku smpi umah tgk mcm biasa je...pintu umah aku pun terbukak mcm ari sblm tu...aku agak org2 giler tu dah x dtg kacau umah aku lg la....akhirnye blh jugak aku rest dgn aman...kebetulan plak ari jumaat mlm tu aku sakit pala....lps tgk nur kasih aku trs tertdo....sedar2 tgk jam dah kul 1....aku cek hp tgk byk giler miskol & sms...mule2 igt boboy yg kol & sms aku...bile cek rupe2nye org giler tu kol aku...kali ni abg dia plak...kecoh2 nak mnt semula duit sewa adek dia...aku wat bodoh je la...mls aku nak layan org giler

pg sabtu tu, kuar bfast dgn boboy....time tu org giler tu kol & sms lg...minta duit sewa sebulan...padahal adek dia dah ddk sebulan dah kat umah aku...apa kes plak nak mnt balik duit tu kan...then boboy ckp dgn dia....diorg bertekak la kat hp tu...dah la xleh nak ajak discuss lnsg...tau nak maki hamun je...aku pantang btol dgr org maki hamun ni...aku discuss dgn boboy ...kitorg kire blk bape hari adek dia dok umah aku...lps kire2 tu adek dia ddk umah aku 25 hari je...so, balance yg aku blh bg rm40 je...so, aku sms org giler tu bgtau elok2, aku byr dia rm40 sbb adek dia just ddk 25 hari je...klu nak sgt duit, bg aku no akaun ari tu jugak aku bankin...tp org giler tu x nak...dia nak rm220 jugak...boboy dah angin dah masa tu sbb org giler xleh nak ajak bincang lnsg...siap ckp nak report polis la apa kan...aku bgtau dia report je la polis,aku x heran...

pastu dia snyp je...aku lepak2 dgn boboy smpi zohor...lps tu aku pegi area kota damansara...pusing2 area situ cari umah....tp xde jmpe ads umah sewa lnsg....satu kota damansara tu aku pusing...ada yg jugak yg aku jmp tp umah2 tu x menepati citarasa aku....aku cari smpi kul 5 ptg...tp dpt 1 rumah je, tu pun bg aku sewa terlampau mahal....so aku reject...

ptg odw nak blk umah, org giler tu kol lg...aku ignore je..then dia sms, siap ngaku dia xde otak...org bodoh pun marah kite ckp dia bodoh...org giler ni siap ngaku lg sendiri xde otak...ckp nak jmp aku sbb nak duit....mmg x paham bahasa lnsg...sanggup ngaku bodoh & xde otak sbb nak duit...nmpk sgt sengkek...aku rply dia bgtau aku bg aku no akaun aku bankin rm40...dia xnak...mmg sial la....lantak la dah dia xnak...jgn harap aku nak bg penuh...

dkt2 kul 8 dia dtg ketuk pintu umah aku....siap bukak pintu dpn lg...tp aku ddk je dlm bilik..b4 dia dtg tu berapi lg ckp nak gegar umah aku...tp x smpi 5min dah blah dah...aku rasa sbb jiran2 aku dah marah kot...hahaha...pdn muke...nak memekak dpn umah org...sape x marah...dah la terang2 adek ko yg salah...

sepanjang aku deal dgn org giler dr adek dia nak msk umah aku, dia asek ckp tu adek dia je...tp aku rasa diorg bkn adek beradek...sbb bdk pompuan tu bawa msk laki giler dlm umah aku then dok dlm blk 2-3jam....xtau apa diorg wat....klu adek beradek xde la smpi mcm tu...tp smlm kantoi....laki giler tu terckp tu anak buah dia...ntah2 diorg tu sumbang mahram....tu yg giler sgt tu....mmg aku bengang btol dgn 2ekor tu....

Thursday, October 22, 2009

kipas punya pasal

klu org xtau pape mst rasa mcm mende ni hal kecik je...bg aku pun hal kecik je...tp disebabkan ada org yg x tau nak menghargai & x sedar diri...jadi besar la...

ada sorg budak baru kat umah aku ni...baru je lbh krg sebulan dok sewa bilik kat umah aku...tp dah start tnjk perangai yg ntah pape....mmg spesis makhluk yg aku x pnh jmp la...masa mule2 dia msk dulu nmpk mcm budak kampung nerd+innocent je...aku pun xde nak pikir yg x baik pasal dia...

dia dtg dr kg sbb nak keje kl...kononnye gaji kat kg x ckp byk....tp dia xtau dok kl banje lg besar...lupe plak...dia kan bdk kg yg x tau pape...hehehe...

mule2 xde pape...sume mcm biasa je...tp kan ada satu kejadian pelik jadi....mesin basuh aku asek kuar display E3 la E1 la bile budak kg tu gune...selama aku pki blom pnh lg display error mcm tu...dlm hati terpikir, budak ni x reti gune mesin basuh ke smpi jadi mcm tu...kang mesin aku jugak yg rosak...mahal aku beli tu....hehehehe...

lagi mende pelik yg bile kipas asek xde je....kdg2 geram jugak bile tgh panas tgk2 kipas xde...rupenye2 bdk tu dah simpan kipas tu dlm bilik dia...pintu siap berkunci lg....then aku bgtau jgn la wat mcm tu, org lain pun nak gune kipas jugak...lgpun tu bukan kipas ko...org bg pnjm nak wat mcm brg sendiri plak...

satu hari bile dia tgk kipas tu xde dlm blk, bdk kg td pun mengamuk la...siap kol la apa la...aku x layan sgt just ckp tu kipas org bg pnjm nape plak bile tuan nak gune kene mrh....aku igt setel la kat situ...kejadian mrh2 pasal kipas ni masa aku kat ofis....

ptg bile smpi umah aku tgk mcm biasa je...xde pape yg pelik pun dlm umah aku...tapi bile aku nak bukak pintu blk aku, tgk2 pintu dah kene pecah....otomatik darah aku naik....apa hak budak kg tu nak pecah2 bilik aku????bukan aku amik brg dia pun...dasar x sedar diri btol...aku trs decide nak tkr padlock umah...so aku pun kol housemate sorg lg...budak ni ok, xde wat darah aku naik....aku pun cite la kat dia...housemate aku yg ok ni terkejut la dgr cite aku, then dia bgtau masa dia blk umah (dia smpi awl sket dr aku) nmpk milo bersepah2 atas lantai dlm umah aku....

budak kg yg innocent+nerd td tu dah mengamuk sambil buang milo ats lantai umah aku...perbuatan dia tu mmg x blh diterima akal...aku pun wat keputusan baru...mlm tu jugak budak tu mst kuar dr umah aku....sape blh thn ada org giler dok skali dlm umah...ari ni tabur milo...esok lusa ntah apa lg dia wat....

setel tukar padlock sume...aku inform bdk kg tu secara otomatik dia bukan housemate aku lg & sila amik brg2 dia yg aku dah ltk kat dpn umah....tp org yg jenis x sdr diri, x rasa dia bersalah...bile aku bgtau dia kene kuar, dia trs mintak semula duit sewa dia....wei budak bongok, mana aku nak korek duit tu...aku dah bankin duit tu dlm akaun tuan umah...klu nak mnt dgn tuan umah laa...yg paling x logik, byr sewa rm220 tp mnt blh dia mnt aku byr rm250.....

apsal aku nak bg lebih...dah la ko dah ddk sebulan...then brg2 sume org bg pnjm...ada hati lg nak mnt duit lbh....sbb x puas ati x dpt duit, bdk kg tu dok lempar brg2 dlm umah aku....ptg td smpi umah dr ofis pun aku tgk pintu umah aku ternganga...nasib baik padlock aku dah tukar...

mlm td pun bdk tu dok menjerit2 dpn umah aku mnt duit....aku trs kol polis report ada org nak menceroboh...

aku pun x sangka blh jumpe org mcm ni....confirm lps ni aku x cari lg housemate baru...

Monday, October 19, 2009

kesuntukan masa

dah berbulan2 x update blog ni...bukan setakat x update, tp x jenguk lansung....huhuhu....kdg2 teringat je nak update...tp xde masa lansung...kalo dulu2 blh curi masa kat ofis nak update, tp skang ni xde masa pun nak curi...hehehe....

nnt ada masa aku update lg...skang ni xde idea nak update apa....byk je cite nak update tp x tau nak start yg mana dulu...

Sunday, August 16, 2009

konsert retro rock sinar fm

smlm aku tgk konsert free kat dataran mbpj...sumenye x plan pun...ptg smlm boboy ajak kuar awl sbb konon2 mlm nak tdo awl....so, kitorg pegi amcorp mall je la...bile dah smpi amcorm mall tgk2 mcm ada event kat dataran mbpj....

lps mkn2 dlm amcorp mall, boboy ajak pegi dataran mbpj...skali ada konser mlm tu...tp masa tu kitorg x tau lg sape artis yg nak nyanyi...just tgu je la...klu artis x best kitorg blah je...hehehe

masa ni tgh lepak2 dgn boboy smbl tunggu konser start...
then masa jln2 kat dataran tu, kitorg terjumpe lan (x-meet uncle husin)...trs aku salam dgn dia pastu trs amik gmbr dgn lan....tp gmbr x clear la plak...boboy la ni..jeles...huhuhuhu


lebih kurang kul 9 lebih baru kinsert start..mule2 sume dj sinar fm nyanyi...then rusty blades plak nyanyi....masa tu biasa2 je...lps rusty blade may plak nyanyi...masa tu mmg best giler la...aku dgn boboy trs sangkut kat situ smpi abes konsert...sbb dj sinar fm ckp ada hattan & wings nyanyi...

rusty blade performs



may perfoms

tp gmbr hattan & wings x amik la plak...sbb boboy asek amik video je...tp best la konsert mlm td...tp byk lagu yg aku x tau...huhuhu...sbb bukan zaman aku kan...boboy tau byk la...hehehe....
konsert abes kul 1 then kitorg trs blah balik umah...
sian adek aku kene tinggal kat umah kelaparan...

Thursday, August 6, 2009

aku sgt stress

sejak 2 bln ni aku sgt stress, penat, tension, mcm2 lg la perasaan x best...ni sume sbb keje baru la...dulu masa kat midvalley keje lepak je 24 jam...skang ni smpi xde masa lnsg nak wat mende lain....

dah 2 bln aku thn stress ni...buat2 cool dpn boss...bile dia tny sume aku ckp ok je...dia marah pun aku ok je....tp hari ni aku dah x blh thn lagi....ari ni aku btol2 blur...byk giler wat silap kat ofis td...smpi nak continue keje pun x konfiden dah....hahahaha....

aku rasa overloaded la keje kat ofis baru ni...request non stop msk dlm mailbox...sume nak kene cepat...requestor pun satu hal...dia igt aku nak layan dia sorg je...team aku team security admin...nama je team malaysia...tp kene assist sume country kat dunia ni then kene maintain lbh 70 applications...team aku ada 4 org je....cemana x overloaded...

ari2 aku stayback...slalunye paling awl blk kul 7...tu kire plg awl...blk 530 sebulan skali je kot...mmg ssh la nak blk 530...team lead aku plak klu dia nmpk je request baru dlm mailbox trs suruh assist cpt2...giler ke apa...aku pun nak blk umah jugak....bile dah mcm tu confirm kul 9 mlm baru aku blk dr ofis...

then bile smpi umah aku x mampu nak wat pape lg dah....on laptop then lepak2 ats katil sedar2 dah pg dah...huhuhu...lps tu gi ofis smbg wat keje lg...penat giler life mcm ni....ari2 mcm ni...

ari ni mmg aku xleh nak cool lg dah...sume member ofis tgr sume aku x layan ari ni....aku xde mood nak ckp....sume don tny aku ok ke x....of cos la aku x ok...sbb keje byk...then boss plak dok push suruh cpt...kejap2 komen tu komen ni...byk je yg dia nak komen...kdg2 aku rasa meluat sgt kat boss aku tu....hehehehe....

tp satu je aku heran...ari2 stress tp aku x kurus pun....makin gemuk ada la....lg tmbh thp tension aku....huhuhu...aku ni bile stress je perut trs bunyi2 mcm x mkn sehari...so, bile stress je aku akan mkn byk x kire masa....bile la nak kurus ni...raya x lama dah.....

Saturday, July 25, 2009

update lps 2 bln

dah 2 bln aku x update blog ni...lama giler aku x online....dlm masa 2 bulan ni mmg aku bz sgt...sejak tukar keje baru ni, x cukup rehat je aku rasa...pegi keje sama mcm org lain...masuk kul 830pg...tp aku blk plg lmbt...bulan pertama kat tmpt baru rasanye 1st day kot blk ontime...lps tu xde chance lnsg nak balik awl...paling awl balik pun kul 7mlm...klu x dkt2 kul 9 baru aku balik dr ofis....penat giler keje mcm tu....kdg2 kul 9 lbh baru blk....bile dah smpi umah pikir nak tdo je la...ari sabtu & ahad aku tdo je...hehehehe...xde la tido 24jam tp mmg terasa x ckp lnsg rehat 2 ari tu...

team lead kat ofis baru ni stright...dlm masa sehari tu byk gile mende baru kene blaja...smpi jem pala otak aku nak catchup sume menda...ada sehari tu mmg rasa stress sgt2...dok dpn pc ngadap keje pun xleh nak pikir apa2 dah....hehehe...jd blur je...maybe sbb penat sgt kot...

tp skang ni dah rasa mcm ok sket la...yela sbb bln 7 ni x byk keje masuk x mcm bln lepas...msk je ofis non stop wat keje smpi ptg...nak bgn pegi toilet pun rasa mcm x sempat je...hehehe...

ari ni pun aku xleh nak relax sgt...ttp ada keje yg aku kene siapkan...adeii....x suke btol....pg td dah war sket...then chatting kejap...pastu skang ni rasa ngantok plak...so aku kene tdo dulu...ptg2 jap lg baru smbg wat keje smula...

Friday, May 29, 2009

babai JKR midvalley

ari ni last day aku kat midvalley...rasa sayang nak blah dr ofis ni...keje kat sini sgt best...flexible hour, ko nak buat apa pun xde sape nak kisah...xde kepoci, xde kaki report, xde kaki bodek, xde org dengki2...ssh tau nak dpt ofismate mcm ni...biasa mana2 kite pegi, mst ada spesis yg x boleh tgk org senang...aku ckp menyampah dgn org mcm tu...

keje kat sini best sbb sume ada kat sini...dah kat midvalley kan, mst la sume ada kat sini....nak pegi bank senang, nak beli barang senang, nak shopping mmg la senang...hehehe....tp aku x leh nak keje lama2 kat sini...sbb aku kene cari peluang keje yg lebih baik...so, terpakse la aku pindah tmpt keje...hopefully keje tmpt baru nnt ok la...harap sgt xde org dengki mendengki ni...baru la aman nak keje....